E-böcker och filformat

Vilka filformat har e-böckerna på Bokus?

Kommentarer

• E-böcker distribueras i olika format och Bokus använder sig av EPUB och PDF.

EPUB är numera standardformatet för e-böcker. Det är ett så kallat flödande format, vilket gör att texten hela tiden anpassar sig till den skärmstorlek, textstorlek och typsnitt du använder. Detta gör att böcker i EPUB är mycket väl anpassade för att läsa på mobila enheter, t ex läsplatta eller mobiltelefon.

PDF är ett standardformat för digitala dokument och ett vanligt format för e-böcker. PDF är i grund och botten ett statiskt format. Det innebär att sidan ser likadan ut oavsett skärmstorlek, vilket kan göra den svårläst på mindre skärmar. Om du köper en e-bok som PDF kommer den att lämpa sig främst för läsning i en dator eller i en läs-/surfplatta med stor skärm. Eftersom textstorleken inte kan ökas i en PDF så avråder vi från köp till en enhet med en mindre skärm.