Felmeddelande - E_AUTH_BAD_DEVICE_KEY_OR_PKCS12

Om ovan felmeddelande dyker upp tyder det på att Adobe-IDet måste auktoriseras på nytt i Bokus/dito- appen.

För att lösa det skulle en ominstallation utav Bokus/dito-app behövas, om du har köpt fler Adobe-krypterade böcker skulle en ominstallation innebära att du förbrukar sina nedladdningar och därför rekommenderar vi att istället läsa den i Adobe Digital Edition.

Nedan är instruktioner för en nedladdning till Adobe Digital edition direkt via din iPad eller iPhone – här är info om hur kunden kommer igång:

1. Köp e-boken via www.bokus.com om du inte redan har gjort detta.
2. Ladda ner appen Adobe Digital Edition via App Store och öppna den.
3. Surfa in på www.bokus.com via t ex webbläsaren Google Chrome och logga in på ditt Bokus-konto, gå till "Mina sidor", "Digital bokhylla"och sök upp boken kunden ska ladda ner. Klicka på länken "Ladda ner bok".
4. Det ser därefter lite olika ut beroende på om boken är Adobe-krypterad eller inte:

- Om e-boken inte är Adobe-krypterad: Väljer du att hämta filen som laddas ned. När filen är nedladdad i din webbläsare, måste kunden trycka på filen för att sedan automatiskt föras vidare till iBooks.

- Om e-boken är Adobe-krypterad: bokens titel visas inte utan istället står det " vill kunden hämta URLLink.acsm". Välj att hämta länken. När du "hämtat" så lägger sig filen under nedladdningar i din webbläsare. Gå till nedladdningar och tryck fram filen: URLLink.acsm. Du slussas nu vidare till en tom sida, men längst uppe till höger finns det en box med en pil som pekar uppåt. Välj vilken applikation du vill kopiera boken till.

5. Denna punkt gäller bara om boken är Adobe-krypterad och om det är första gången nedladdning av en Adobe-krypterad bok görs till Adobe Digital Edition (i annat fall gå vidare till punkt 6):

- Efter att du hämtat boken till Adobe Digital Edition kommer en dialogruta med rubriken "Authorize" upp; fyll i ditt Adobe ID och lösenord. Var noga med att du endast har ett enda Adobe-ID och att just det alltid anges i de fall det efterfrågas. Bekräfta ditt Adobe-ID genom att trycka på "Authorize".

Läs mer om Adobe-kryptering och Adobe ID under rubriken "Viktig punkt..." längre ner.

6. Boken lägger sig nu i biblioteket, om du inte befinner dig där tryck på "Library" längst ner till vänster för att komma dit. Klicka på bokomslaget för att börja läsa boken!

Viktig punkt om du köpt en Adobe-krypterad e-bok:

* Adobe-kryptering innebär att antalet nedladdningar av e-boken är begränsade till 3 gånger (det finns inget sätt att utöka antalet nedladdningar). Adobe-kryptering innebär också att ett Adobe-ID kopplas till boken vid första nedladdningen, om boken ska laddas ner en andra och tredje gång måste just det Adobe-ID som angavs vid första nedladdningen anges på nytt; av den anledningen är det viktigt att du endast använder ett enda Adobe-ID. Skapa inget nytt Adobe-ID om du är osäker på vilket du har, utan ta istället hjälp av Adobe via nedanstående länk för uppgifter om ditt Adobe-ID.

Du kan skapa ett Adobe-ID om du inte redan har sådant genom att klicka här.

Bokus Kundservice Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

• Om felet fortfarande kvarstår efter detta, är du välkommen att kontakt vår kundservice med informationen nedan så ska de hjälpa er vidare på bästa sätt.

Vad för enhet har du?
    Vad upplever du för problem?
    Är applikationen ominstallerad? (Ominstallation gäller endast om du inte har köp som är mindre än 24 månader gamla och inte DRMkrypterade).
    Vad är det för operativsystem?
    Får du något felmeddelande när du laddar ned boken?