Felmeddelande - Invalid Bookmark

Felmeddelandet du får fram, tyder på att du inte kan öppna boken där.

Som alternativ till Bokus/dito-applikationen kan du också ladda ner och läsa en e-bok som du köpt på Bokus via till exempel appen Adobe Digital Edition, allt direkt via din iPad eller iPhone – här är info om hur du kommer igång:

1. Ladda ner appen Adobe Digital Edition via App Store och öppna den.
2. Surfa in på www.bokus.com via t ex webbläsaren Google Chrome och logga in på ditt Bokus-konto, gå till "Mina sidor", "Digital bokhylla"och sök upp boken du ska ladda ner. Klicka på länken "Ladda ner bok".
3. Det ser därefter lite olika ut beroende på om boken är Adobe-krypterad eller inte:

- Om e-boken inte är Adobe-krypterad: Väljer du att hämta filen som laddas ned. När filen är nedladdad i din webbläsare, måste du trycka på filen för att sedan automatiskt föras vidare till iBooks.

- Om e-boken är Adobe-krypterad: bokens titel visas inte utan istället står det " vill du hämta URLLink.acsm". Du väljer då att hämta. När du hämtat så lägger sig filen under nedladdningar i din webbläsare. Gå till nedladdningar och tryck fram filen: URLLink.acsm. Du slussas nu vidare till en tom sida, men längst uppe till höger finns det en box med en pil som pekar uppåt. Tryck här för att få fram vilka applikationer du ska ladda ned boken till. Välj Adobe Digital Edition

4. Denna punkt gäller bara om boken är Adobe-krypterad och om det är första gången nedladdning av en Adobe-krypterad bok görs till Adobe Digital Edition (i annat fall gå vidare till punkt 5):

- Efter att du hämtat boken till Adobe Digital Edition kommer en dialogruta med rubriken "Authorize" upp; fyll i ditt Adobe ID och lösenord. Var noga med att du endast har ett enda Adobe-ID och att just det alltid anges i de fall det efterfrågas. Bekräfta ditt Adobe-ID genom att trycka på "Authorize".

Läs mer om Adobe-kryptering och Adobe ID under rubriken "Viktig punkt..." längre ner.

5. Boken lägger sig nu i biblioteket, om du inte befinner dig där tryck på "Library" längst ner till vänster för att komma dit. Klicka på bokomslaget för att börja läsa boken!

Viktig punkt om du köpt en Adobe-krypterad e-bok:

* Adobe-kryptering innebär att antalet nedladdningar av e-boken är begränsade till 3 gånger (det finns inget sätt att utöka antalet nedladdningar). Adobe-kryptering innebär också att ett Adobe-ID kopplas till boken vid första nedladdningen, om boken ska laddas ner en andra och tredje gång måste just det Adobe-ID som angavs vid första nedladdningen anges på nytt; av den anledningen är det viktigt att du endast använder ett enda Adobe-ID. Skapa inget nytt Adobe-ID om du är osäker på vilket du har, utan ta istället hjälp av Adobe via nedanstående länk för uppgifter om ditt Adobe-ID.

Du kan skapa ett Adobe-ID om du inte redan har sådant genom att klicka här.
Bokus Kundservice Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

• Om ovan mot förmodan inte fungerar så kan du även ladda ned till nedan applikation som heter Pocketbook Reader.

Du laddar ned ungefär på samma vis som du gör till Adobe digital edition, men väl inne i applikationen ser det lite annorlunda ut.

1. Ladda ner appen Pocketbook reader via App Store och öppna den.
    2. Surfa in på www.bokus.com via t ex webbläsaren Google Chrome och logga in på ditt Bokus-konto, gå till "Mina sidor", "Digital bokhylla"och sök upp boken du ska ladda ner. Klicka på länken "Ladda ner bok".
    3. Det ser därefter lite olika ut beroende på om boken är Adobe-krypterad eller inte:

- Om e-boken inte är Adobe-krypterad: Väljer du att hämta filen som laddas ned. När filen är nedladdad i din webbläsare, måste du trycka på filen för att sedan automatiskt föras vidare till iBooks.

- Om e-boken är Adobe-krypterad: bokens titel visas inte utan istället står det " vill du hämta URLLink.acsm". Du väljer då att hämta. När du hämtat så lägger sig filen under nedladdningar i din webbläsare. Gå till nedladdningar och tryck fram filen: URLLink.acsm. Du slussas nu vidare till en sida med massa text, men längst uppe till höger finns det en box med en pil som pekar uppåt. Tryck här för att få fram vilka applikationer du ska ladda ned boken till. Välj att kopiera boken till Pocketbook reader.

4. Denna punkt gäller bara om boken är Adobe-krypterad och om det är första gången nedladdning av en Adobe-krypterad bok görs till Pocketbook reader (i annat fall gå vidare till punkt 5):

- Efter att du hämtat boken till Pocketbook reader kommer du först få skapa ett konto och godkänna appens villkor innan du kan komma vidare. När du är inloggad i appen går du till Settings följt av accounts. Väl inne i accounts väljer du "Adobe DRM". När du kommer in väljer du att trycka på + som finns längst uppe i högre hörnet. Här anger du ditt Adobe id, genom att gå in och ändra i menyn där det står pocketbook id och ändrar till "Adobe id" och ange dina inloggningsuppgifter till ditt Adobe konto.".

Läs mer om Adobe-kryptering och Adobe ID under rubriken "Viktig punkt..." längre ner.

5. Boken ska nu ligga i biblioteket och ska härmed kunna läsas.

Viktig punkt om du köpt en Adobe-krypterad e-bok:

* Adobe-kryptering innebär att antalet nedladdningar av e-boken är begränsade till 3 gånger (det finns inget sätt att utöka antalet nedladdningar). Adobe-kryptering innebär också att ett Adobe-ID kopplas till boken vid första nedladdningen, om boken ska laddas ner en andra och tredje gång måste just det Adobe-ID som angavs vid första nedladdningen anges på nytt; av den anledningen är det viktigt att du endast använder ett enda Adobe-ID. Skapa inget nytt Adobe-ID om du är osäker på vilket du har, utan ta istället hjälp av Adobe via nedanstående länk för uppgifter om ditt Adobe-ID.

Du kan skapa ett Adobe-ID om du inte redan har sådant genom att klicka här.