Vad är Adobe-kryptering?

Jag tänkte köpa en nedladdningsbar bok men såg att den är Adobe-krypterad, vad är det?

Kommentarer

• Adobe-kryptering är ett Digital Rights Management (DRM) kopieringsskydd. Det innebär att du inte kan kopiera och använda filen hur som helst, utan den är knuten till dig som köpare. För att din e-bok ska vara låst till dig personligen och inte till en specifik telefon, läsplatta eller dator krävs det att du har ett Adobe-medlemskap, ett s.k. Adobe-ID. Det är med detta ID som du sedan bekräftar att du är ägare till boken.