Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Bokus Play

Jag läser om den nya tjänsten Bokus play. Vad är det?

Kommentarer

• Bokus Play är Bokus nya abonnemangstjänst för ljudböcker och e-böcker i din telefon eller surfplatta.
    Kom igång enkelt genom att aktiva dig via länken här.

Tillbaka till Bokus
    Bokus Kundservice
  • Hur kommer jag igång med Bokus play?

1. För att komma igång med ditt Bokus play abonnemang måste du gå via hemsidan www.bokus.com följt av fliken Bokus play.

2. När du kommer till sidan för att aktivera Bokus Play väljer du att prova fritt i 14 dagar.

3. När du valt att "Prova fritt i 14 dagar" kommer du slussas vidare till en sida där du kan välja vilket abonnemang du vill testa på. Bas kostar 79 kr i månaden och är till för de som inte läser/lyssnar på så mycket böcker. Med bas får du tillgång till upplåsning på en bok i månaden.
    Väljer du premium för 139 kr i månaden kommer du få tillgång till samtliga böcker i applikationen och kan lyssna/läsa obegränsat.

4. När du valt vilket abonnemang du vill testa på kommer du få starta ett användarkonto hos Bokus eller logga in på ett befintligt konto om du har ett sådant.
    Här kan du även ange en kampanjkod om du har mottagit ett erbjudande.

5. När du väl skapat ett konto eller valt att logga in på ett befintligt konto, kommer du till en sida där du ska aktivera ett kontokort. Anledningen till varför du måste aktivera ett kontokort även fast du har testperiod på 14 dagar, är för att vi automatiskt ska börja debitera abonnemanget efter att provperioden passerat.

De kort vi tar emot är följande: VISA, MASTERCARD/EuroCard eller AMEX.

Vill du ej fortsätta måste du aktivt avsluta mina sidor eller kontakta kundservice.
    Kontaktuppgifter till kundservice är:
    Telefon: 010-741 98 00
    Mail: kundservice@bokus.com

Vi finns här för dig alla vardagar mellan 08.00 - 20.00
    Bokus Kundservice
  • Skickas ett bekräftelsemejl när man påbörjat och avslutat sitt abonnemang?

Det stämmer att du får ett bekräftelsemejl när abonnemanget är avslutat.
    Du får en bekräftelse oavsett om det är vi som avslutar det via vårt system eller om du själv avslutar det via mina sidor.
    Bokus Kundservice
    (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll
  • Bokus Play på dator?

Man kan inte lyssna på Bokus Play i dator.
    För att lyssna på ljudbok eller läsa en e-bok i en dator hänvisar vi till styckköp på hemsidan.

I dagsläget fungerar Bokus Play endast i en surfplatta eller telefon med iOS eller Androidsystem.

Vi har inga planer på att släppa tjänsten för Windowsenheter.
    Bokus Kundservice
  • Hur fungerar provlyssningen?
    Vad händer när provlyssningstiden är över?

Bas:
    I basabonnemanget kan du provlyssna fritt de första 30 minuterna på alla böcker.
    För att provlyssna väljer du först en bok och sedan klickar du på knappen “provlyssna första 30 min”.

Efter att 30 minuter har gått stannas uppspelningen av boken. Du kan då välja att antingen låsa upp boken med din bokkredit och fortsätta lyssna eller registrera ett konto och fortsätta att lyssna som inloggad med provabonnemang.
    I ditt basabonnemang får du en bokkredit per månad.

Premium:
    I premiumabonnemanget har du alltid tillgång till obegränsad lyssning.
    Bokus Kundservice
  • Kan jag byta mellan de olika abonnemangen?

Du bestämmer själv när du vill lyssna mycket och när du vill lyssna lite mindre. Du kan alltså när som helst växla mellan bas- och premiumabonnemanget.

I Premium-abonnemanget så har du tillgång till obegränsad lyssning för 139 kr per månad. När du växlar från bas till premium får du omedelbart tillgång till obegränsad lyssning och betalar 139 kr direkt vid växlingstillfället. Vi rekommenderar därför att man gör det när basabonnemanget börjar närma sig sin debitering, för att kunden inte ska bli debiterad 79 kr och därefter 139 för att de väljer att utöka sitt abonnemang.

I Bas-abonnemanget får man tillgång till en bokkredit per månad, som kan användas för att låsa upp en bok för. Om du inte använder din bokkredit sparas den till nästa månad. Bokkrediten kan dock endast sparas i 12 månader. Växlar du istället från premium till bas fortsätter du att ha tillgång till obegränsad lyssning tills dess att din förbetalda tid är slut, därefter växlas abonnemanget till bas 79 kr/mån och du får en valfri bok per månad.

Har du en Android växlar du abonnemang direkt i mobilen för iPhone växlar du mellan abonnemangen på Mina sidor på bokus.com.

Det går inte att byta abonnemang under provperioden.

Bokus Kundservice
  • Offline-lyssning:

Välj den bok du vill lyssna på och tryck sedan på de tre prickarna uppe i högra hörnet eller tryck och håll på bokens omslag för att öppna menyn. I menyn väljer du ”Spara offline”. Boken kommer att laddas ner och du kan lyssna utan uppkoppling. Din nedladdade bok finns kvar i 3 månader efter att du laddat ner den. Därefter måste du vara online för att kunna spela boken.

För att hantera eller radera dina nedladdade böcker väljer du ”Hantera” under fliken ”Din bokhylla”.

Detta rekommenderas endast om man ska åka utomlands och lyssna på böcker. Under tiden du befinner dig utomlands eller på semester där appen inte har behörigheter ännu, kan det skapa felkoder men även att de digitala böckerna inte vill starta.

Observera att det endast finns ett begränsat utrymme för offlineböcker. Hur mycket minne du kan använda för offline läge kan du se genom att gå in i din bokhylla och välja rubriken offline.
    Bokus Kundservice
    (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll
  • Kan jag ladda ner och lyssna på böcker utomlands?

Det finns generellt inte något hinder för att ladda ner och lyssna på böcker utomlands. Men tänk på att det kan tillkomma höga trafikavgifter om du använder mobildata, framförallt utanför EU. Då kan det vara en god idé att använda wifi eller att ladda ner de böcker du vill lyssna på under din resa så att de finns offline i din enhet.