Vad betyder DRM?

Vad betyder förkortningen DRM?

Kommentarer

• DRM = Digital Rights Management, dvs ett kopieringsskydd för digitala filer.

E-böcker utgivna av utländska förlag (även en del svenska) är Adobe-krypterade, och Adobe-kryptering är just ett Digital Rights Management (DRM) kopieringsskydd. Det innebär att du inte kan kopiera och använda filen hur som helst, utan den är knuten till dig. För att e-boken ska vara låst till dig personligen och inte till en specifik telefon, läsplatta eller dator krävs det att du har ett Adobe-medlemskap, ett s.k. Adobe-ID. Det är med detta ID som du sedan bekräftar att du är ägare till boken.