Information om vilka enheter och applikationer du kan ladda ned dina digitala böcker till.

Du kan ladda ned böckerna till vilka enheter du vill.
Däremot så krävs det att enheterna har den tekniska utrusningen som krävs för att kunna ladda ned en digital bok.

Vi rekommenderar att man laddar ned sin digitala bok på följande enheter:

Dator, Surfplatta eller telefon.
Du kan även ladda ned böckerna till diverse surfplattor, men det är inte säkert att vi kan ge någon support om ett fel uppstår.

Du kan även ladda ned böckerna i vilken applikation du vill, då vi säljer böckerna i det format som förlaget har givit ut böckerna i.
Bokus Kundservice Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

• Nedan finner du instruktioner på hur du laddar ned de digitala e-böckerna till alternativa applikationer. Vad som är viktigt att veta är att vi endast har support för hur du laddar ned böckerna till nedan applikationer. Skulle ett fel däremot uppstå i applikationerna eller att boken inte längre fungerar är detta inget vi kan ge support på.

Vi säljer böckerna i det format som förlaget givit ut böckerna i. Uppstår det ett fel med boken i någon utav nedan applikationer, går det  bra att kontakta deras support och få hjälp med nedladdningen.

Adobe digital Edition för Iphone/iPad:
    Som alternativ till Bokus/dito-applikationen kan du också ladda ner och läsa en e-bok som du köpt på Bokus via till exempel appen Adobe Digital Edition, allt direkt via din iPad eller iPhone – här är info om hur du kommer igång:

1. Ladda ner appen Adobe Digital Edition via App Store och öppna den.
    2. Surfa in på www.bokus.com via t ex webbläsaren Google  Chrome och logga in på ditt Bokus-konto, gå till "Mina sidor", "Digital bokhylla"och sök upp boken du ska ladda ner. Klicka på länken "Ladda ner bok".
    3. Det ser därefter lite olika ut beroende på om boken är Adobe-krypterad eller inte:

- Om e-boken inte är Adobe-krypterad: Väljer du att hämta filen som laddas ned. När filen är nedladdad i din webbläsare, måste du trycka på filen för att sedan automatiskt föras vidare till iBooks.

- Om e-boken är Adobe-krypterad: bokens titel visas inte utan istället står det " vill du hämta URLLink.acsm". Du väljer då att hämta. När du hämtat så lägger sig filen under nedladdningar i din webbläsare. Gå till nedladdningar och tryck fram filen: URLLink.acsm. Du slussas nu vidare till en tom sida, men längst uppe till höger finns det en box med en pil som pekar uppåt. Tryck här för att få fram vilka applikationer du ska ladda ned boken till. Välj Adobe Digital Edition

4. Denna punkt gäller bara om boken är Adobe-krypterad och om det är första gången nedladdning av en Adobe-krypterad bok görs till Adobe Digital Edition (i annat fall gå vidare till punkt 5):

- Efter att du hämtat boken till Adobe Digital Edition kommer en dialogruta med rubriken "Authorize" upp; fyll i ditt Adobe ID och lösenord. Var noga med att du endast har ett enda Adobe-ID och att just det alltid anges i de fall det efterfrågas. Bekräfta ditt Adobe-ID genom att trycka på "Authorize".

Läs mer om Adobe-kryptering och Adobe ID under rubriken "Viktig punkt..." längre ner.

5. Boken lägger sig nu i biblioteket, om du inte befinner dig där tryck på "Library" längst ner till vänster för att komma dit. Klicka på bokomslaget för att börja läsa boken!

Viktig punkt om du köpt en Adobe-krypterad e-bok:

* Adobe-kryptering innebär att antalet nedladdningar av e-boken är begränsade till 3 gånger (det finns inget sätt att utöka antalet nedladdningar). Adobe-kryptering innebär också att ett Adobe-ID kopplas till boken vid första nedladdningen, om boken ska laddas ner en andra och tredje gång måste just det Adobe-ID som angavs vid första nedladdningen anges på nytt; av den anledningen är det viktigt att du endast använder ett enda Adobe-ID. Skapa inget nytt Adobe-ID om du är osäker på vilket du har, utan ta istället hjälp av Adobe via nedanstående länk för uppgifter om ditt Adobe-ID.

Du kan skapa ett Adobe-ID om du inte redan har sådant genom att klicka här.

Bokus Kundservice
    (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll
  • Adobe digital edition för Androidenheter:

Som alternativ till Bokus/dito-applikationen kan du också ladda ner och läsa en e-bok som du köpt på Bokus via till exempel appen Adobe Digital Edition, allt direkt via din Android – här är info om hur du kommer igång:

1. Ladda ner appen Adobe Digital Edition via Google Play och öppna den.
    2. Surfa in på www.bokus.com via t ex webbläsaren Google  Chrome och logga in på ditt Bokus-konto, gå till "Mina sidor", "Digital bokhylla"och sök upp boken du ska ladda ner. Klicka på länken "Ladda ner bok".
    3. Det ser därefter lite olika ut beroende på om boken är Adobe-krypterad eller inte:

- Om e-boken inte är Adobe-krypterad: Väljer du att hämta filen som laddas ned. När filen är nedladdad i din webbläsare väljer du att "Öppna filen" och skickas du automatiskt vidare till Adobe Digital Editions applikation.

- Om e-boken är Adobe-krypterad: Bokens titel visas inte utan istället står det " vill du öppna filen". Du väljer då att öppna, när du valt att öppna filen så skickas du automatiskt vidare till Adobe Digital Edition och kan börja att läsa din e-bok.

4. Denna punkt gäller bara om boken är Adobe-krypterad och om det är första gången nedladdning av en Adobe-krypterad bok görs till Adobe Digital Edition (i annat fall gå vidare till punkt 5):

- Efter att du hämtat boken till Adobe Digital Edition kommer en dialogruta med rubriken "Authorize your device" upp; fyll i ditt Adobe ID och lösenord. Var noga med att du endast har ett enda Adobe-ID och att just det alltid anges i de fall det efterfrågas. Bekräfta ditt Adobe-ID genom att trycka på "Authorize".

Läs mer om Adobe-kryptering och Adobe ID under rubriken "Viktig punkt..." längre ner.

5. Boken lägger sig nu i biblioteket, om du inte befinner dig där tryck på "Library" längst ner till vänster för att komma dit. Klicka på bokomslaget för att börja läsa boken!

Viktig punkt om du köpt en Adobe-krypterad e-bok:

* Adobe-kryptering innebär att antalet nedladdningar av e-boken är begränsade till 3 gånger (det finns inget sätt att utöka antalet nedladdningar). Adobe-kryptering innebär också att ett Adobe-ID kopplas till boken vid första nedladdningen, om boken ska laddas ner en andra och tredje gång måste just det Adobe-ID som angavs vid första nedladdningen anges på nytt; av den anledningen är det viktigt att du endast använder ett enda Adobe-ID. Skapa inget nytt Adobe-ID om du är osäker på vilket du har, utan ta istället hjälp av Adobe via nedanstående länk för uppgifter om ditt Adobe-ID.

Du kan skapa ett Adobe-ID om du inte redan har sådant genom att klicka här.
    Bokus Kundservice
  • Pocketbook reader för iPhone/iPad. (Finns även för Android men här laddar du ned boken på exakt samma sätt som till Adobe digital edition).

Pocketbook reader fungerar även om du vill ladda ned en ljudbok till applikationen.

Du laddar ned ungefär på samma vis som du gör till Adobe digital edition, men väl inne i applikationen för Appleenheter ser det lite annorlunda ut.

1. Ladda ner appen Pocketbook reader via App Store och öppna den.
    2. Surfa in på www.bokus.com via t ex webbläsaren Google Chrome och logga in på ditt Bokus-konto, gå till "Mina sidor", "Digital bokhylla"och sök upp boken du ska ladda ner. Klicka på länken "Ladda ner bok".
    3. Det ser därefter lite olika ut beroende på om boken är Adobe-krypterad eller inte:

- Om e-boken inte är Adobe-krypterad: Väljer du att hämta filen som laddas ned. När filen är nedladdad i din webbläsare, måste du trycka på filen för att sedan automatiskt föras vidare till Om ovan mot förmodan inte fungerar så kan du även ladda ned till nedan applikation som heter Pocketbook Reader.

Du laddar ned ungefär på samma vis som du gör till Adobe digital edition, men väl inne i applikationen ser det lite annorlunda ut.

1. Ladda ner appen Pocketbook reader via App Store och öppna den.
    2. Surfa in på www.bokus.com via t ex webbläsaren Google Chrome och logga in på ditt Bokus-konto, gå till "Mina sidor", "Digital bokhylla"och sök upp boken du ska ladda ner. Klicka på länken "Ladda ner bok".
    3. Det ser därefter lite olika ut beroende på om boken är Adobe-krypterad eller inte:

- Om e-boken inte är Adobe-krypterad: Väljer du att hämta filen som laddas ned. När filen är nedladdad i din webbläsare, måste du trycka på filen för att sedan automatiskt föras vidare till iBooks.

- Om e-boken är Adobe-krypterad: bokens titel visas inte utan istället står det " vill du hämta URLLink.acsm". Du väljer då att hämta. När du hämtat så lägger sig filen under nedladdningar i din webbläsare. Gå till nedladdningar och tryck fram filen: URLLink.acsm. Du slussas nu vidare till en sida med massa text, men längst uppe till höger finns det en box med en pil som pekar uppåt. Tryck här för att få fram vilka applikationer du ska ladda ned boken till. Välj att kopiera boken till Pocketbook reader.

4. Denna punkt gäller bara om boken är Adobe-krypterad och om det är första gången nedladdning av en Adobe-krypterad bok görs till Pocketbook reader (i annat fall gå vidare till punkt 5):

- Efter att du hämtat boken till Pocketbook reader kommer du först få skapa ett konto och godkänna appens villkor innan du kan komma vidare. När du är inloggad i appen går du till Settings följt av accounts. Väl inne i accounts väljer du "Adobe DRM". När du kommer in väljer du att trycka på + som finns längst uppe i högre hörnet. Här anger du ditt Adobe id, genom att gå in och ändra i menyn där det står pocketbook id och ändrar till "Adobe id" och ange dina inloggningsuppgifter till ditt Adobe konto.".

Läs mer om Adobe-kryptering och Adobe ID under rubriken "Viktig punkt..." längre ner.

5. Boken ska nu ligga i biblioteket och ska härmed kunna läsas.

Viktig punkt om du köpt en Adobe-krypterad e-bok:

* Adobe-kryptering innebär att antalet nedladdningar av e-boken är begränsade till 3 gånger (det finns inget sätt att utöka antalet nedladdningar). Adobe-kryptering innebär också att ett Adobe-ID kopplas till boken vid första nedladdningen, om boken ska laddas ner en andra och tredje gång måste just det Adobe-ID som angavs vid första nedladdningen anges på nytt; av den anledningen är det viktigt att du endast använder ett enda Adobe-ID. Skapa inget nytt Adobe-ID om du är osäker på vilket du har, utan ta istället hjälp av Adobe via nedanstående länk för uppgifter om ditt Adobe-ID.

Du kan skapa ett Adobe-ID om du inte redan har sådant genom att klicka här.
    Bokus Kundservice
    (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll
  • iBooks för iPhone/iPad (observera att detta endast fungerar med filformatet Epub-med vattenmärke).

Om e-boken som du köpt är vattenmärkt (oavsett om formatet är EPUB eller PDF) kan du ladda ner den direkt via din iPad/iPhone genom att surfa in på www.bokus.com

Logga in på Mina sidor, gå in på fliken Digital bokhylla och klicka på ladda ned följt av ladda ned nu. Filen kommer lägga sig i mina hämtade filer i webbläsaren. Symbolen är en cirkel med en pil som pekar nedåt. Du trycker här för att få upp filen du nyligen laddat ned. När du trycker på filen så slussas du till en tom sida, där det finns en box längst upp till höger med en pil som pekar uppåt. Här hittar du de applikationer du kan kopiera boken till. Du väljer då iBooks.

- Om e-boken inte är Adobe-krypterad: Väljer du att hämta filen som laddas ned. När filen är nedladdad i din webbläsare, måste du trycka på filen för att sedan automatiskt föras vidare till iBooks.

Bokus Kundservice
  • Smart Audiobook Player. Detta är en applikation för dig som har Android och vill ladda ned ljudboken du köpt till en alternativ applikation och inte vill använda Pocketbook Reader.

1. Öppna webbläsaren på din smartphone och surfa in på bokus.com, logga in med användarnamn och lösenord

2. Under Mina sidor letar du upp boken och klickar på "Ladda ner bok", den ska nu lägga sig i mappen Mina filer > Enhetslagring > Download

3. Stäng webbläsaren och leta upp boken på din telefon, den har normalt ett filnamn som slutar på ".zip".

4. Klicka på boken och välj Extrahera. När detta är genomfört kommer en ny mapp att skapas, där boken ligger.

5. Gå till Smart Audiobook Player och klicka på de tre punkterna som visas i övre högra hörnet.

6. I menyn som visas klickar du på "Inställningar".

7. Klicka på "Rotmapp" och i listan letar du upp "Download". Klicka på OK i nedre högra hörnet.

8. När du gör detta länkas du tillbaka till Inställningar, varifrån du går tillbaka till ditt bibliotek genom att klicka på pilen till vänster som du ser i övre vänstra hörnet.

9. Här ska nu din nedladdade bok synas och du kan direkt börja lyssna på boken. Om boken inte syns direkt så klicka du på knappen för uppdatera som ser ut som två snurrande pilar uppe i högra hörnet.

Bokus Kundservice
  • Instruktioner för hur du laddar ned till en dator:

Det går bra att läsa en e-bok på en dator (PC eller Mac) och för att göra det kan du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions - här är en instruktion för hur du kommer igång:

1. Gör ditt e-boksköp via www.bokus.com eller via dito-appen för Android.
    2. Om du inte redan har Adobe Digital Editions, ladda ner och installera det på din dator här (för MAC skall man ha version 4.5.11)
    3. Ladda ner e-boken via nedladdningslänken i kvittomejlet vi skickade till dig i samband med ditt köp, eller via "Mina sidor" på www.bokus.com, och spara bokfilen på din dator.
    4. Ordna så att du på datorskärmen ser den nedladdade e-boksfilen och Adobe Digital Editions sida vid sida.
    5. För därefter över e-boksfilen till Adobe Digital Editions genom dra-och-släpp ("drag-and-drop") så öppnas boken automatiskt så du kan börja läsa den direkt - utom vid ett undantag:

Första gången du laddar ner en Adobe-krypterad bok kommer en dialogruta upp med texten "Authorize Your Computer". Vid rubriken "eBook Vendor" ska det stå "Adobe ID", fyll därefter i ditt Adobe ID och lösenordet för det och klicka på "Authorize".

Läs mer om Adobe-kryptering och Adobe ID under rubriken "Två viktiga punkter..." längre ner.

6. Om du vill se en översikt på de e-böcker du har i Adobe Digital Editions, klicka på ikonen uppe till vänster med texten "Library". För att läsa en bok, dubbelklicka på omslaget så öppnas den.

Två viktiga punkter om du köpt en Adobe-krypterad e-bok:

* Adobe-kryptering innebär att antalet nedladdningar av e-boken är begränsade till 3 gånger (det finns inget sätt att utöka antalet nedladdningar). Adobe-kryptering innebär också att ett Adobe-ID kopplas till boken vid första nedladdningen, om boken ska laddas ner en andra och tredje gång måste just det Adobe-ID som angavs vid första nedladdningen anges på nytt; av den anledningen är det viktigt att du endast använder ett enda Adobe-ID. Skapa inget nytt Adobe-ID om du är osäker på vilket du har, utan ta istället hjälp av Adobe via nedanstående länk för uppgifter om ditt Adobe-ID (via länken här går det också att skapa ett Adobe-ID om du inte redan har sådant)

* När du i Adobe Digital Editions för första gången öppnar en e-bok som är Adobe-krypterad, se till att datorn auktoriseras med ditt Adobe-ID. Om du väljer att auktorisera datorn utan Adobe-ID kommer du inte kunna ladda ner e-boken igen, inte i Adobe Digital Editions och inte heller någon annanstans.

Du kan läsa mer om Adobe Digital Editions via den e-bok som du hittar i programmet efter installationen av det eller via Adobes hemsida: http://www.adobe.com/products/digitaleditions/faq/